Eipäs sitten ole paljon tullut viime aikoina neulotuksi. Lämpöiset kevätsäät ovat houkutelleet keskittymään enemmänkin rappiolla olevaan puutarhaan ja valitettavasti oikeita töitäkin on pitänyt paiskia. Lisämausteena kaiken tohinan keskellä on ollut sarja kotitalouskoneiden irtisanoutumisia. Ensiksi kärvähti pesukoneesta moottori ja jokin piirilevy. Tuskin oli uusi pesukone saatu huusholliin hommattua kun jääkaappipakastin päätti sulattaa itse itsensä lopullisesti. Tällöin ajattelin ettei kahta ilman kolmatta ja niinpä viime viikolla tiskikone puhalsi vetensä lattialle. Tämä vika nyt sentään oli korjattavissa ja selvittiin ilman tolkutonta rahanmenoa siitä.

No olen minä hiukkasen neulonutkin. Vaikka kuopus meinasikin pitää tiukasti kiinni villaisesta tupsukkapipostaan, lämpöiset säät saivat hänetkin viimein vaihtamaan kevyempään pipoon. Myssyjä olen tehnyt Novita Tenessee-langasta. Malli on helppo. Olen luonut sata silmukkaa ja neulonut noin 15 cm joustinneuletta, jonka jälkeen olen mutu-tuntumalla tehnyt säteiskavennukset tai muuten vaan kavennellut myssyn päälaen sopivaksi.

70284.jpg

Lasten kevätpipoja. Virkattu pinkki neidille Kotiväkilangasta  ja pitsineulepipo Käsityölehden ohjeella (tuli liian leveä) Tenessee-langasta. Raitapipot Tenessee-langasta yritys ja erehdys-menetelmällä.

Muut neuleet ovat olleet enemmän tai vähemmän sivussa. Pikkuveljen villatakista pitäisi viitsiä purkaa kaulus, koska toisen etukappaleen kaula-aukon kavennukset oli tullut tehtyä niin hötösti, että silmukoiden poimimisesta jää järkyttävät reiät näkyviin. Sukkanneuleita päin en ole edes katsonut ja Isosiskon pinkkiraitaaneuletta kohtasi välinerikko- joku elefantti talsi puisen puikon poikki. Metalliset puikot tuntuu tajuttoman raskailta!