Nimittäin aloittamaan uuden neuleen ennenkuin entisetkään ovat valmiita.  Käsitöille ei ole juuri jäänyt aikaa ja kaikki entiset tekeleet ovat ihan tylsiä... Joka tapauksessa kesäkuun Pirkassa oli beigenkirjava poncho Samos-langasta ja tykästyin jotenkin siihen. Tietenkin piti saada siihen uudet langat ja vitosen numeroiset puikot ja riensin vielä samana päivänä lähimpään puotiin hankkimaan tarvikkeita. Samoksen värivalikoimat olivat rajoittuneet, tarjolla oli syreenin liila ja turkoosinkirjava. Kaksikymmentä vuotta sitten kumpikin noista väreistä olisi ollut lempparilistallani, mutta nyt valikoin kahdesta pahasta pienemmän elikkä turkoosinkirjavan.

104234.jpg

Mallineule on helppoa ja paksuilla puikoilla tätä tekee aika nopsaan. Jotenkin vaan pitäisi tästä suikelosta venytellä 50 cm leveä kaitale?

Periaatteessa neuletiheyden piti olla 12 silmukkaa/10cm. Yritin saavuttaa tämän sekä vitosen että viispuolosen puikoilla onnistumatta. Isommilla tuli neuleesta rumaa hötöä ja pienemmillä liian tiivistä. Välittämättä neuletiheydestä aloitin sitten varsinaisen neuleen vitosen puikoilla melko löysällä käsialalla. Mallineule vetää kaistaletta aikalailla kasaan, mutta saan sen kyllä pingotettua lähes vaadittuun 50 senttiin.Vielä kun jaksaisi innostua neulomaan toisenkin kaistaleen niin, että saisi uuden lämmikkeen juhannusaatoksi päälle...