Bloggaaminen on viime aikoina jäänyt vähiin. Yleensä nautin syksystä ja innostun silloin uusista jutuista ja harrastuksista, mutta tämä syksy on tuntunut tylsältä ja raskaalta. Töissä on ollut kiirettä ja tuntuu, että prässi ja stressi jatkuu aina vaan. Onneksi silloin voi terapiamielessä shoppailla lankoja ja nauttia jo pelkästään kerien hiplaamisesta.

213943.jpg

Parhaat ostokset ensiksi. Ihanan pehmoista ja kamalan ohkaista Alpacaa kanervanväriä puseroksi ja sinistä huiviksi. Reunassa luikkii Austermannin taikalankaa, jossa jojoba kuulema hellii jalkoja.

213950.jpg

Kun oikein masentaa Novitankin langat käy lohdutuksesta. Tässä joulupukin pajan värkkejä.

213945.jpg

En ole koskaan tykännyt neuloa Florica-langasta mitään. Jotenkin en ole saanut sillä aikaiseksi tasaista jälkeä. Joissain blogeissa on esitelty ihan nättejä huiveja Floricasta neulottuna, joten aion vielä kerran yrittää... Nallet on hankittu sukkia varten.

213951.jpg

Kun halvalla sain, ostin kaverin Suvi-varaston. Vielä ei ole visioita siitä, mihin nämä päätyy.

213949.jpg

Isosiskon ja pikkuveljen sukkasia. Lankoja on vielä jäljellä, joten varmaan sommittelen niistä myös lapasia.

213947.jpg

Näitä kintaita neuloo nopeasti, sillä Isovelilanka on tajuttoman paksua. Yllättävän hyvältä lapaset kuitenkin tuntuvat kädessä. Molempiin sarjoihin on lisäksi tulossa myssy ja kaulahuivi tai kauluri. Kunpa meilläkin vierailisi päättelykeiju...

213952.jpg

Esittelen tässä nyt uusimman kirjahankintanikin Adlibris-kaupasta .

 Tilasin tämän kirjan puolivahingossa. Tein nimittäin kirjatilausta siippani puolesta ja ajattelin livauttaa tilauksen hännille jotain kivaa itsellenikin. Siippa oli lähdössä samaanaikaan Kaupunkiin ja halusin mukaan. Porstuasta kuului siis hermostuneita kannustushuutoja töpinäksi pistämisestä ja kuinka ollakkaan en muistanut yhdenkään himoitsemani neulekirjan nimeä kiireessä. Siispä käytin hakusanaa stitch patterns ja tämän sain. Kirja on julkaistu alunperin Italiassa 2000 ja käännetty nyt englanníksi. Kirjassa on esitelty 550 erilaista mallineuletta. Osa malleista on ihan tuttua peruskamaa, osa oli ainakin minulle uusia ja käyttökelpoisia ja osa oli suoraan sanottuna kummallisia. Esim. en tajua miksi kukaan haluaisi työläästi neulomalla saada aikaiseksi pintaa, joka näyttää virkatulta. Tai toisaalta saada neulettaan somistamaan epäsymmetrisen palmikkomöykyn tai pitsineuletta, joka näyttää jotenkin toispuoleiselta. Ohjeet ovat kyllä selvät sekä kirjoitettuna että symbolein merkittynä, siitä kirja saa plussaa. Toisaalta monissa kuvissa kuviota näkyi niin perin vähän, että on hankala hahmottaa, miltä se näyttäisi laajempana pintana. Plussaa on myös se, että kirjassa on hyvä hakemisto, jos sattuu haluamansa mallineuleen nimen muistamaan, sen löytää helposti.

edit:korjailin kirjoitusvirheitä