Hupsis! Taas on näköjään tullut pidetyksi parin kuukauden tauko bloggaamisessa. Lupaan nyt parantaa tapani, sillä pikkuhiljaa alkaa työkiireet taas helpottaa ja jää aikaa muuhunkin kuin ihan välttämättömään. Olen kuitenkin onnistunut neulomaan muutamia pikku töitä joulupaketteihin. Muutamat sukat ovat valmistuneet. Yhden kamalan kaulahuivin olen saanut työläästi väkerrettyä ja pikkuveljen sininen villis on vetoketjua vaille valmis.

292008.jpg

Perusohjeella sukkia seiskaveikasta. Tumman ruskeat ja siniset miesten kokoa ja riemunkirjavat ja vaaleat naisten kokoa. Siitä mukaavaa tuollainen valmiiksi raidoittava lanka on, että periaatteessa tulee vain kaksi pääteltävää lankaa per sukka.

Seuraavan kuvan esittelen vain varoittavana esimerkkinä kirjoneuleesta. Kuvasta näkee kuinka käy kun nappaa kuvion yhdestä ohjeesta ja soveltaa sitä vähääkään suunnittelematta toiseen neuleseen. Tietenkin myös lanka on jotain muuta kuin kummassakaan ohjeessa ja kaiken huipuksi neuloja on liian laiska tarkastamaan neuletiheyttään mallitilkulla.

292005.jpg

Oma ihastuttava sovellus piraattilapasista. Lankana on sukista jääneet seiskaveikan jämät. Resorissa yhteensä 32 silmukkaa ja ensimmäisellä sileällä kierroksella on lisätty kaksi silmukkaa. Lapasten koko on noin 110 cm:lle nassikalle. Onneksi lapasten onnellinen saaja pitää reippaista väreistä. Pikkasen liian kapeat näistä tulee mielestäni tällä kaavalla- kirjoneule tuntuu vetävän vähän kasaan leveyttä. 

Tekele ja tuunaus blogin haastekeräys lähenee loppuaan. Valmiit neuleet täytyy toimittaa viimeistään ensi maanantaina aamupäivällä. Keräystä onneksi jatkaa helmikuun loppuun asti Perspektiivi. Matti Myöhäset , joihin minäkin lukeudun, saavat pakenttinsa perille em. sivuilla olevien ohjeiden mukaan.