Joulu lähestyy ja toimitukseni joulupukin säkkiin on vähän jäljessä. Miksi, oi miksi ei koskaan voi aloittaa hommaa ajoissa? Kiireestä huolimatta olen aloittanut kaksi pientä neuletta minulle uusilla tekniikoilla.

307250.jpg

Uusi aluevaltaus nro 1: Sukat kärjestä aloittaen Ullan ohjeella. Tähän asti homma sujui kivutta, mutta nyt kantapää ja kiilalevennykset tuottavat ongelmia. Lankana Regian itseraidoittuva lanka, jota on todella ilo neuloa. Joku tosin "varasti" tästä työstä yhden puikon ja en ole sitä vielä löytänyt. Epäiltyjä on kyllä useampiakin, mutta kuulustelut eivät ole johtaneet tuloksiin.

307252.jpg

Aluevaltaus nro 2: Huopasesta on tulossa hyvää vauhtia tossut kympin puikoilla. Todella järkyttävän kömpelöä neuloa niillä. Miksi ihmeessä aloittelijoille tyrkytetään monissa lehdissä pipojen ja huivien ohjeita neulottavaksi paksusta langasta isoilla puikoilla? Todella hankala on saada aikaiseksi tasakokoisia silmukoita , koska puikko levenee niin hitaasti. Pitää ihan vahtia itseään, että tulee kiristäneeksi silmukan vasta siinä kohtaa kun puikon halkaisija on tosiaan sen sentin. Lisäksi näin paksun sukkapuikon pitäisi olla hieman pitempi, ei tarvitse juuri 15 silmukkaa enempää laittaa puikolleen, kun saa varoa silmukoiden tippumista puikon toisesta päästä. Nämä tossukat olisi tarkoitus tietenkin huovuttaa (raportti siitä seuraa myöhemmin).

Lapset pelastivat syksyllä erään kesäkissan kurjalta kohtalolta ja pikkuinen onkin aika hyvin sopeutunut porukkaamme. Neuleet ja langat kiinnostavat sitä suuresti. Minusta on tuntunut, että joku vie minulta lankoja hukkaan. Tavallista perusteellisemman siivouksen yhteydessä sitten löytyi noin tusinan verran lankakeriä sängyn alle piilotettuna.

307254.jpg 

Löytyneet kerät oli käsitelty tällä tavoin. Yksi Nalle-kerä on niin perustellisesti purettu ettei sitä saa enää selviteltyä. Neulojan apulaisella ei ole mitään ennakkoluuloja lankojen suhteen, tasapuolisesti oli käsitelty niin seiskaveikkaa kuin hienompiakin lankalaatuja.

307253.jpg

Tässä neulojan pikku apuri käsittelee edellisessä postauksessa mainittua kamalaa huivia. Huivi on neulottu ainaoikein-neuleena Novita Havajista, joka muuten on tosi kenkkumainen lanka. Kahden ohkasen säikeen varassa on tasaisin välein merkillisiä ryllyköitä- hämmentyneenä luin mainoksesta Havajin olevan ns. tikapuulanka. Kun sen anatomiaa tarkemmin tutkii ja vääntelee, huomaa niiden ryllyköiden tosiaan periaatteessa olevan niiden ohkaisten säkeiden välissä. Tätä työtä olen neulonut koko syksyn joka ilta noin viisi kerrosta kerrallaan. Huivin mitat ovat noin 15 cm leveyttä ja 1,70 cm pituutta  riippuen siitä miten päin sitä venyttää. Lankaa kului vajaa 3 kerää. Kymmenen pistettä ja papukaija merkki niille, jotka neulovat tästä langasta yhtään isompia töitä.