edit:korjasin painoviheitä

Vihdoinkin kunnon talvi on täällä! Pakkasta napakat 10-15 astetta ja joka paikka jäässä. Onneksi sain juuri valmiiksi pipoviikojen avaukseni eli kaulurin ja myssyn Isoveljestä. Lapaset onkin esiintyneet jo aiemmin täällä. Myssy ja lapaset ovat ihan perusjuttuja langan vyötteen ohjeella. Myssyn kavennukset vaan on tehty tavallisesti, sillä en pitänyt ohjeen suipoista kavennuksista. Kaulurin olen tehnyt viime vuoden viimeisen Modan ohjeella. Koska lanka vaihtui toiseksi kuin ohjeessa mainittu ja koska minulla on pitkä kaula lisäsin silmukkamäärää kymmenellä. Kerrankin sain aikaiseksi riittävän korkean kaulurin ja plussaa on myös se, että se asettuu hyvin harteille.

357268.jpg

Kauluri Isoveljestä Modan 6/2006 ohjeella hieman soveltaen. Lapaset ja myssy vyötteen ohjeella. Tämän langan valitsin ihan sen värityksen takia- mitään ihanan pehmoisia nämä neuleet eivät ole, mutta kyllä ihan hyvältä tuntuvat päällä.

Sorruinpa tässä eräänä päivänä ostamaan minulle ennestään tuntemattoman neulelehden nimeltään Simply Knitting. Kylkiäisinä pakkauksessa tuli muutamia silmukkamerkkejä. Lehden hinta oli lähemmäs 10 euroa ja täytyypä sanoa, että hieman mietityttää saako tässä lehdessä riittävästi vastinetta rahoilleen. Neuleohjeita lehti sisälsi 18 kpl ja hämmästyttävää kyllä yhtä vaille kaikki on näkyvissä kansikuvassa. Ehkäpä lehti on enemmän suunnattu aloitteleville neulojille, sillä monet neulomisen ja virkkaamisen perusjutut on neuvottu ihan kuvien kera. Muita juttuja lehdessä on erään neulesuunnittelijan haastattelu, 20-luvun vuorikiipeilijän asusteiden rekonstruktio ja jonkun neulojan esittely. Lisäksi esittellään aukeaman verran sukkalankoja,neulekirjoja ja webbisivuja. "Mallikirjasto" täydentyy kolmella eri neuleella. Lehden parasta antia oli runsas mainosten määrä- jos ei tämän pläjäyksen jälkeen ryhdy himoitsemaan kaikenlaisia lankoja niin ei sitten koskaan...

357251.jpg

Kansikuva kertoo sisällöstä oleellisen.Itse pidin eniten viheriäisestä pitsineulepaidasta (Filatin ohje). Sen voisin jopa joskus toteuttaa.

357253.jpg

Toinen minua miellyttänyt ohje oli tämä laukku, jossa on vähän erinäköiset ruusukkeet kuin tavallisesti.

 

Kirjastoon oli tullut uusia käsityökirjoja. Nämä ei nyt liity neulomiseen mitenkään, mutta esittelen nyt kumminkin. Ensimmäinen niistä on Helen Philippsin The New Cross Stich Sampler Book. Kirjassa on aivan ihania ristipistotöitä.

357254.jpg

 

Toinen on Terttu Pykälän Historiallinen teatteripuku - oppikirja teatteripukujen toteutuksesta. Kirja on tarkoitettu lähinnä ammattilaisille, sillä sen hyödyntäminen edellyttää perustietoja kaavoituksesta, kuosittelusta ja ompelusta. Kirjassa löytyy goottilaisen puvun, renesanssipuvun, barokkipuvun, rokokoopuvun, empirepuvun, uusrokokoopuvun, turnyyripuvun, vuosisadanvaihteen puseron ja hameen ja parin 1900-luvun alun pukujen kuosittelu ja käytettyjen työtapojen ydinkohdat. Lisäksi löytyy ohjeita erilaisten korsettien ja krinoliinien valmistamiseen. Tutustumisen arvoinen kirja mikäli vanhojen pukujen ompelu kiinnostaa..

Esimerkkinä kirjan sisällöstä uusrokokoopuku v 1850-60.

357257.jpg

357258.jpg

357259.jpg

Tämän pitkän postauksen päätteeksi vetäydyn nyt luolaani neulomaan lisää pipoja!