Sain kameran ladattua ja lähdin lumisateeseen pipojeni kanssa. Sain aikaiseksi  yhden kohtuullisen otok-sen.

 

.1273393.jpg

Rinsessapipo Nalle Colorista. Tämä on tehty Ullan ohjeen mukaan. Yllätävän hankalaa on kuvata omaa päätään. Onneksi avustaja tuli koulusta ja saatiin lisää kuvia.

1273392.jpg

Toinen Rinsessapipo Nalle Colorista, paitsi että tässä ei ollut ohje mukana ja mallineuloksesta tuli reikäinen sovellus.

1273394.jpg

Myssykkä on virkattu Novita Kuurasta vanhalla Novitan Teddyohjeella.

Hamsteroinnin yhteydessä olen taas kaivellut kätköjäni ja sieltä on taas pullahtanut ihmisten ilmoille mielenkiintoista tavaraa. Niinpä osallistun Hirviöstä kaunottareksi projektiin. Hirviön olemukseen kuuluu yleensä huono väri, muovinen koostumus, hankala neulottavuus ja inha kosketustuntuma. Näiden kriteerien perusteella ja pitkällisen harkinnan pohjalta olen listani laatinut.

1. Hjertegarnin Up21. Puhdasta 100% polyamidia, neulottavissa tai virkattavissa nro 6-9 välineillä. Kuva ei riitä kertomaan tämän langan kamaluutta- sehän näyttää ihan pehmoiselta ja viattomalta tuossa. Kyseessähän on kuitenkin sellainen ohkainen muovilanka johon on punottu joukkoon karvahöityvää ja paksumpia tupsukoita. Kuka muistaa Sigorney Weaverin Alienien emon limaisessa syleilyssä? Tämä lanka nimittäin tuntuu kamalammalta kuin pahimmankaan alienin sisälmykset -liukkaalta, inhalta ja möykkyiseltä. Luojan kiitos, että olen tyytynyt ostamaan tätä vain nämä 2 kerää- tosin nykyisin joka kerta avatessani jonkin epämääräisen lankanyssykän pelkään sieltä sikiävän tätä lisää. Tämä olisi ehdottomasti vaihtarikamaa, mikäli pikkuneitini ei olisi äsken tullut viereeni ihastelemaan tätä lankaa ja tivaamaan miksen voisi tehdä siitä hänelle jotain. Auts!
 
2. Sirdar Dune. 100% polyamidia. Tätä hirvitystä ostaessani mielissä kajasteli kiva kesäpusero- ainakin se näytti jossain parin vuoden takaisessa neulelehdessä kivalta. Vähän aikaa tätä neulottuani, aloin olla varma etten ikipäivänä voi tätä pitää ihoa vasten. Jatkoin kuitenkin itsepintaisesti neulomista ja nyt minulla on noin 45 cm leveä ja metrin mittainen kaitale tätä venyvää ällötystä neulottuna ja vasta puolet langasta on käytetty. Mitä minä tästä teen- kaitaliinanko?
 
3. Sirdar Fizz. 72 %polyamidia , 19 % akryylia ja 9 % polyesteriä. Siis muovilanka, jossa kuitukangassuikaleita ja "silkkitupsukoita". Tämä on myös pikkuneidin lemppareita, mutta todella kamalaa neulottavaa. Ei mitään ideaa, mitä tästä voi tehdä.
 

Lähdin laajalla rintamalla Hamsterointikamppanjaan mukaan -aloitin viikonlopun aikana kolme eri neuletta. Ohuet sukat pätkärääkätystä langasta, boleron Malibusta ja sokerinapohjalla onkin pomminkuori ikivanhasta Novita Marilynistä.

Eilen sain valmiiksi sukat Sandnesin Sisu Fantasystä. Raidoitus ei mitenkään ihmeemmin sykäyttänyt, mutta onpahan nekin kerät poissa varastoista. Kulutus oli tarkalleen 86 g.