Blogini on näköjään kuolemankielissä. Puoli vuotta on hujahtanut edellisestä bloggauksesta. Perhe ja työ on vaatinut veronsa, enkä ole jaksanut mitään ylimääräistä. Kokoajan olen kuitenkin jotain pientä neuloskellut. Pitemmittä lätinöittä kuvia kehiin.
2046057.jpg
Montego Bay Scarf kesän 2007 Interweave Knitsistä. Lankana Novitan Cocos 4 kerää ja 4,5 puikot. Tämähän on simppeliä verkkoneuletta, mutta jotenkin onnistuin kadottamaan huivin puoliväliin mennessä puolet silmukoista, vaikka taatusti tein kullakin rivillä tasan yhtä monta kavennusta kuin lisäystäkin. En viitsinyt purkaa ja korjata vaan raakasti toisella puoliskolla lisäilin silmukkamäärää niin, että molemmista päistä tuli suunnilleen yhtä leveät. Reunat rullaa tässä niin paljon, ettei leveyserot haittaa.Ohjeen mukaan hapsut pitäisi letittää, mutta pidän tästä enemmän näin. Tämä työ kuuluu luokkaan "ihan kiva".

2046058.jpg
Sukkasatosukat ekaluokkalaiselle Regian puuvillaisesta sukkalangasta. Väritys on ...hmm...kuinka sen sanoisi...raikas!

2046059.jpg
Pipo Samoksesta . Ohjeen mukaan yhden kerän piti riittä, muttei riittänytkään, joten päälaki on keltaisen kukertava.

2046060.jpg
Peruspipot lapsille vauvalangoista. Vaaleanpunainen Bambinoa ja sininen Baby Ullia. Puikoina oli 2,5 mm puikot ja langanmenekki vajaa kerä per pipa. Vaaleanpunaisessa loin 155 silmää ja se on liikaa, varsinkin kuin neule rentoutuu pidossa. Sininen on napakampaa neulosta ja silmukoita oli 140.

2046062.jpg
Tytön neule Samoksesta, koko noin 150 cm. Perusohjeena oli Ullan pömpiäispaita ja kuvioneule ja muut mausteet February lady sweateristä. Mallineule oli nopea ja helppo. Tuli tehtyä vähän liian isokokoinen tästä paidasta ja pelkään pahoin, että tämä vielä käytössä venähtää. Neiti kuitenkin tykkää.

2046063.jpg
Mallineule oli helppo ja nopea.

2046064.jpg
Lapaset ohkaisita sukkalanganjämistä 2mm puikoilla. Malli jostain vanhasta käsityölehdestä ja alkuperäiset lapaset ovat Käsityömuseo Virkin kokoelmissa. Ihmettelin vaan, onko kukaan kokeillut ko ohjetta. Silmukoita oli vain 60 ja rannekkeen kohdalla olisi pitänyt vielä kymmenen niistä kaventaa toisen kuvion ajaksi pois. Ilman kavennuksia saan juuri tungettua käteni tähän lapaseen  mutta ohjeen mukaan neulottuna lapasesta olisi tullut ainakin 3-4 cm liian pitkä. Aloitin kärkikavennuksen niin pian kuin kuvion puolesta voin ja jätin ylähässäkkäkuvion neulomatta ja silti lapanen on hieman liian pitkä. Muistaakseni ohjeessa neulotut lapaset oli tehty Online linien sukkalangoista. Minulla kuviolanka oli Onlinen ko lankaa ja tummansininen samanvahvuista Hjerte Sockea. Varmaankin neulon jotenkin tiheitä, mutta korkeita silmukoita? Tietenkään en neuletiheyttäni etukäteen tarkastanut...

PS. Hyppäsin blogini ilmiasussa suoran keväisistä leskenlehdistä talven odotteluun ja sivupohja on Tuuliviiriltä.