Vaaleansininen/turkoosi kausi jatkuu. Tällä kertaa valmistui Lumikellohuivi (PDF-tiedosto) lähes 20 vuotta kaappissa piileskelleestä Sofil-mohairsekoitelangasta.  Oli jo aikakin saada tuosta langasta jotain neulottua! Joskus hamassa menneisyydessä ostin ko langan kavereineen mielessäni jokin Irene Usvasalo-tyylinen pusero. Jälkikäteen ajatellen oli ihan hyvä etten sellaista saanut koskaan aikaiseksi, sillä tämän sinisen langan kaverit ovat samaa Sofilia lilana ja tumman sinisenä. Lisukkeeksi olin hankkinut kiiluvia ja hapsukkeisia lankoja samoissa väreissä. Miksihän kasari-muoti näyttää yhä naurettavalta, kun jo seitsemänkymmentäluvun retro on kovasti muotia? 

 

162807.jpg

Lumikellohuiviin löytyi 100 g Sofil-lankaa ja neuloin sen 4:n puikoilla. Huivin kooksi tuli korkeutta 75 cm ja yläreunan levyttä 145 cm. Aluksi ajattelin neuloa eriväriset reunukset siihen, mutta nyt olen ajatuksesta luopunut. Tämä on hyvä näin.

Kokonaisuutena ajatellen tätä oli kiva neuloa. Ohje oli selkeä ja mallineuleen oppi pian ulkoa ja lankakin oli pehmoista neuloa. Varmaankin ohkaisemmasta langasta neulottuna pitsikuvio pääsisi paremmin esille. Ehkäpä käytän tätä mallia joskus uudestaan.