Näin vuoden aluksi neulemaailmassa on taas monenmoista käynnissä. Project Spectrum II starttaa helmikuussa. Käynnistymässä ovat myös kotimainen Lankahamsterit ja kansainvälinen Knit from your stash 2007. Omia ylimääräisiä lankoja voi vaihtaa Lankavaihdossa, eikä unohtaa sovi myöskään Salainen neuleystävä 2007:ää. On hyvin lohdullista huomata, että on muitakin ihmisiä, jotka ostavat enemmän lankaa kuin pystyvät ikinä neulomaan. Reaalimaailmassa olen tämän paheeni joutunut salaamaan välttääkseni leimautumisen vähintäänkin oudoksi. Virtuaalinen vertaisryhmä on siitäkin tosi hyvä, että voi konkreettisesti näyttää siipalle, ettei minulla oikeastaan ole ollenkaan paljon lankoja varastossa verrattuna moneen muuhun... Tiukka kieltäymys ei sovi minulle, joten tälläkään kertaa en osallistu "lankalaihiksiin", mutta olen hengessä mukana neulomalla mahdollisimman monia Project Spectrumin ja Pipoviikkojen juttuja kotoa löytyvistä langoista.

Helmiksen Pipoviikot iski kyllä sopivaan kohtaan. Syksystä lähtien olen suunnitellut neulovani pipot ainakin itselleni ja Isosiskolle ja Pikkuveljelle. Lankojakin on tullut näiin projekteihin haalittua valmiiksi. Nyt vaan täytyy laittaa tuumasta toimeksi.

Nyt on Huopasesta neulotut tossut huovutettu koneessa. Lopputulos on kohtuullinen. Tossut ovat ihan mukavat jalassa vaikkakin niistä tuli vähän muotopuolet. Niistä tuli jotenkin tiiviimmät ja paksummat kuin kuvittelinkaan ja pinnasta tuli omituisen röpöliäinen.

336081.jpg

Tossut Huopasesta Novitan ohjeella. Huovutus 40 asteen normaalipesussa pyyheliinan kanssa. Alkuperäiseen verrattuna tossut kutistuivat pituussuunnassa 45 % ja leveysuunnassa 35%. Pintaan jäi näkymään ihmeellisiä lankalenkkejä ilmeisesti juuri tästä epätasaisesta kutistumisesta johtuen. Eikä muuten kannata sitten niitä muovipusseja huovutettavan systeemin sisään hakaneuloilla kiinnittää- nekin jäävät helposti sen huopamöykyn sisään.

Pitkävartiset raitasukat Regiasta ovat myös valmiit. Kärjestä aloittaen pystyi hyödyntämään koko lankakerän sukkiin ja lopulta tähteeksi jäi vain 15 cm pätkä lankaa. Kärkiosasta tuli nätti ja hyvin istuva, mutta kantapään paikka aiheutti ongelmia. En ollut käyttämääni kantapäähän tyytyväinen ja niinpä täytyy nyt opetella tekemään sellainen tiimalasikantapää ensiksi ylhäältä alaspäin. Sukkien yläreunan tein kaksinkertaiseksi, koska muuten se lopetus lörpsötti vaikka kuinka. Nyt siihen kujaan saa periaatteessa kuminauhankin laitettua, jos tarve siihen ilmenee. Voikohan italialaista päättelyä käyttää 2 o, 2n-ribissä? Regiaa oli mukava neuloa, mutta väritys oli vähän omituinen- kaikki värit eivät yltäneet edes yhden kierroksen ympäri, vaikka minulla oli vain 56 silmukkaa suurimmassa osassa sukkaa. (jossain taulukossa oli kokoon 39 muistaakseni 64 silmukkaa).

338429.jpg

Kärjestä aloitetut sukat Ullan ohjetta soveltaen. Lankana Regia Color ja silmukoita 56+ pohkeessa muutama lisäys. Varren suuhun olen neulonut taitteen, jotta saisin sen napakammaksi.