Sekä Vuodatus että meidän oma kone ovat olleet viime aikoina enemmän tai vähemmän tukossa, joten pääsen vasta nyt linjoille. Neulomisinnostus on ollut aika matalalla viime aikoina, mutta sitä enemmän olen plärännyt käsityölehtiäni. Olen säästänyt hurjasti ja ostanut taas ison kasan lankoja poistoalesta ja nyt pitäisi hetipaikalla löytää kaikille niille käyttötarkoitus...pitäisi varmaan vaan valita vain yksi juttu, jota alkaisi tekemään. Olisihan minulla tosin keskeneräisiäkin töitä aikamoinen kasa, mutta kun ne nyt eivät ole enää yhtään kivoja...

Project Spectrumin väreissä olen kuitenkin jatkanut ja säätänyt yksiä valkoisia pitsineule/pampula lapasia jo pari viikkoa. Ihmeellistä, miten hankalaa on saada aikaiseksi kaksi samanlaista lapasta. Välillä meinasin jo nakata koko virityksen mäkeen kun huomasin tehneeni lapasessa nro 1 kohtalokkaan virheen, jonka vuoksi lapasesta nro 2 ei tullut samannäköistä. Enkä tottavie aio tehdä mihinkään neuleeseen minkäänlaisia pampuloita vähään aikaan.

396851.jpg

Sydänlapaset ikivanhasta valkoisesta vauvalangasta (jonka nimestä ei ole harmainta aavistusta). Ohje on alunperin vanhasta käsityökirjasta, langanmenekki hiukka yli 50 g. Parasta tässä ohjeessa oli tuo ristityin silmukoin tehty varsi ja kamalinta noiden möykkyjen neulominen (järkyttävät reiät tuli neulottua niiden oikealle puolelle).