Viime aikoina olen neulonut pakkomielteen vallassa sukkia. Viime viikonloppuna sitten havahduin huomaaman että, myssyviikot päättyvät jo tiistaina. Mihin ihmeeseen se kuukausi on oikein kadonnut? No joka tapauksessa rupesin viimein miettimään myssyilyäkin. Vaihtoehtoina oli sekalainen kokoelma Novita Tennesee-lankoja ja muutama kokeeksi ostettu kerä Novitan Bambu-lankaa. Bambu-lanka oli uusi tuttavuus, joten se pääsi puikoille ja neuloin pikapikaa peruspipot Pikkuveljelle ja Isosiskolle.

587236.jpg

Pikkuveljen pipo Novitan Bambu-lankaa  (95 silmukkaa ja 3 mm puikot). Mallineuleena 2 o 2 n ribbi, jota yritin hieman rikkoa nurjin silmukoin neulotuilla neliöillä. Kuviointi on aikalailla huomaamaton. Aluksi pipo hieman kiristi, mutta käytön myötä se on jo vähän venahtanut.

587234.jpg

Isosiskolle tekaisin Ullan Rinsessapipon Novitan Bambu-langasta. Silmukoita loin 105 ja puikot oli edelleen 3mm. Tämä mock cable-mallineule oli nopeaa ja hauskaa neulottavaa. koska ohje joutui ennenaikaisesti hukkaan, jouduin sompailemaan päälaen kavennukset parhaani mukaan.

Bambu-lanka oli mukava uusi tuttavuus. Minun käsialalle 3mm puikot oli paremmat kuin suosituksen 3,5 mm. Pipoista tuli pehmoisemmat ja jotenkin notkeammat kuin aiemmin neulomani puuvillapipot. Kuitunsa rakenteen ansiosta bambulangan pitäisi olla kylmällä lämmin ja kuumalla viileä. Tästä olisi mukava saada kesäksi toppi....mutta värikartassa ei kyllä ole minua miellyttäviä värejä....varmaankin sen voisi Dyloneilla värjätä... äh, onko minun nyt mentävä vielä ostamaan tätäkin lankaa lisää?!