Entinen pohja tuntui nyt turhan talviselta ja uusi ilme on peräisin Kikiltä. Kiitokset hänelle aurinkoisesta tunnelmasta. Kevät on tullut ja ojanpenkat rehottavat keltaisena leskenlehdistä. Talvi täällä Lounaisrannikolla tuntui loputtoman pitkältä ja pimeältä. Meillä lunta oli muutaman sentin verran pariin otteeseen. Pohjoisemmassa asuva ystäväni oli järkyttynyt kun hänelle selvisi se tosiasia ettei meidän lapset osaa hiihtää- eikä heillä ole edes suksia. Lapsista lumettomat talvet ovat ihan luonnollisia, eivätkä he esim. lomareissuillakaan ole juurikaan kiinnostuneet opettelemaan murtsikkaa. Sellainen sukupolvi täällä on kasvamassa- ei uskoisi että näiden ukit ja mummot pistelivät 10 km koulumatkan päivittäin suksilla ennenvanhaan.

Lapset eivät myöskään tykkää käyttää villasukkia, joten neuloskelen niitä miehelleni ja itselleni. Tässä kuvia viimeaikaisista tuotoksista.

1472146.jpg

Miehen perussukka 7veikkalangasta- näitähän on nähty ennenkin.

1472150.jpg

Sukat Sockinetten Primavera-ohjeella.

Lankana on pätkärääkättty Austermannin Step. Muuten kiva lanka, mutta väritys ei ole oikein miun maun mukainen. Kerällä tämäkin näytti viattoman raikkaalta ja keväisen vihreältä. Mistähän ihmeestä valmiiseen neuleeseen ilmestyi ruskea raidoitus ja tummat täplät? Neuloin ohjeen mukaan käyttäen 2,5 mm puikkoja ja ilmeisesti mallineuleen joustavuudesta johtuen sukasta tuli liian löysä. Uutena asiana kokeilin ohjetta uskollisesti noudattaen ranskalaista pyöreää kantapäätä. Olihan se ihan helppo tehdä, mutta lopputuloksena ainakin minun tapauksessani oli vähän turhan iso pussi kantapään kohdalle- tykkään enemmän jämäkästä perinteisestä mallista.

1472153.jpg

Lähikuva mallineuleesta. Ravelrystä olen tätä mallia tiiraillut ja parhaiten tähän malliin tosiaan sopinee vähemmän raidallinen ja enemmän yksivärinen lanka.

1472137.jpg
Neidille neuloin huivin Novitan Havaijista. Tällä kertaa lanka käyttäytyi mallikkaasti ja tämän tekoon ei kauaa aikaa tuhrautunut. Edellinen Havaiji- eräni oli kuin eri lankaa, kierteistä sykkyräistä ja kippuraista ja tosi kakkamaista neuloa- kuinka ihmeessä niiden laatu voi niin suuresti vaihdella? Kuvaohjelma ei syystä tai toisesta tajua tämän kuvan kuuluvan pystyyn?

Olen roikuskellut Virkkausringissä mukana varmaankin vuoden- ikinä vaan en ole saanut mitään tempausten aikana valmiiksi. Nyt ajattelin tarttua itseäni niskasta kiinni ja saada jotain aikaiseksi. Harmaan villasukan blogissa törmäsin todella koukuttavaan Himppu-mummun pannulappu ohjeeseen. Käsityökorissa on pyörinyt keltainen jämäkerä 7veikkaa ja sille tempaisin lähiruokakaupan tarjouksesta kaverin ja ryhdyin reippaasti virkkaamaan.

1472122.jpg
Virkatut patalaput 7veikkaa, ohje Harmaan villasukan.

Kuvallinen ohje oli selkeä ja hyvä ja niinpä pari tuntia myöhemmin päättelin nämä luomukset. Värit eivät todellakaan olleet kovin onnistuneet- tulee vastustamaton mielihalu napata laput käteen ja huiskuttaa ja huudella Heja Sverige! Eikös ne lätkän MM-kisat ole taas pian tulossa...